LLaminadures amb agar-agar. Una alternativa saludable, a les llaminadures clàssiques d'aniversari.
Ingredients:
- 6 Taronges ( si es la temporada )
- ½ sindria ( si es la temporada )
- 1 pinya madura
- 1 meló petit
- Pols d’agar agar (3 cullerades soperes rases cada 600 ml líquid)
- Mel de taronger o sirope agave
- Maduixes liofilitzades
- Sucre blanc o integral de canya (per decorar)
- Aranyons i maduixes deshidratades (es pot sustituir per panses, orellanes…)
- Plàtans secs
Instruments especials:
- Glassonera de silicona amb formes varies ( si no es disposa es poden fer les formes amb un ganivet o motllos de fer galetes)
- Molinet de cafè o morter
- Exprimidor de cítrics
- Túrmix o liquadora
Preparació de les llaminadures:
Tallar ven petit els aranyons, i les maduixes deshidratades. Un cop fet posarem unes miques o plàtan sec en cada forat de les glassoneres ( si no es té posar en el fons d’una safata o taper ) i pasarme a fer el suc. Exprimirem les taronges i afegirem el suc en una olla, que la posarem a foc mig. Quan el suc comenci a estar calent li afegirem 1cullerada de mel cada 100 ml ( si la fruita estigués àcida se li afegeix si es de temporada i molt dolça no caldria afegir-ne o molt poca quantitat) i un cop disolta ( el líquid no pot bullir amb la mel ). Afegirem les 3 cullerades soperes rases de pols d’agar per cada 600 ml de suc. ( si es vol una consistencia més dura o més tova afegir més o menys quantitat ). Remenar constantment durant 10 min, fins que l’agar s’hagi dissolt. Un cop finalitzat afegim amb cura el suc en les glassoneres i les deixarem refredar a temperatura ambient. Quan veiem que es comença a solidificar, posarem la glassonera a la nevera per acabar de cuallar les llaminadures. Un cop fredes (30 min es suficient si s’utilitza glassoneres. Si s’utilitza un taper o safata dependrà de lo gros que sigui i de l’alçada de líquid que hi hagi ) desenmotllarem les llaminadures i les reservarem. Es poden menjar tal qual o rebossar-les amb sucre de maduixes.
A continuació es fa el mateix amb les altres fruites. La diferencia es que en contes d’utilitzar un exprimidor de cítrics es pot utilitzar una liquadora o turmix. Per aconseguir suc. Es important que s’utilitzin fruites amb aigua (maduixes, taronges, mandarines, llimones, síndria, melons, raim, pressec d’aigua … i no tipus plàtan) S’han de pelar i treure les llavors
Preparació del arrebossat:
Posar les maduixes liofilitzades en un molinet de café i moldre-les. Fer el mateix amb el sucre que ens quedarà sucre glasé i barrejar les dues coses. Es pot arrevosar amb altres fruites liofilitzades o inclús amb regalessia negre pura i natural que per molt dura que estigui el molinet la farà pols.
Més informació del Alga agar agar