Ratio: 5 / 5

Inicio activadoInicio activadoInicio activadoInicio activadoInicio activado
 
No tothom pot comprar tot bio, ja sigui per diners o disponibilitat per trobar-los. Per això aquest article et permetrà ser més crític del que tries bio i a quin membre de la família és millor que se'l prengui. A més d'alternatives per la resta de la cistella que no pot ser eco.

1 - Si tota la família no pot menjar eco, és millor oferir als més petits els aliments bio. Ja que un nen de 5 anys pot estar més intoxicat que un adult. Encara exteriorment no ho aparentin. Els nens, a proporció, mengen molt més que un adult, ja que estan en creixement. Exemple: Un nadó als 3 mesos duplica el pes i l'any ja el supera amb escreix.

2 - Compra bio aquells aliments que al llarg del dia consumeixis més quantitat. Per exemple: si et prens 400 ml de llet, 500g fruita, 300g verdura, 400g arròs que no 20g de cafè o 30g sucre... així evitaràs el consum de toxines extres.

3 - És millor comprar els aliments bàsics que no els més superflus que es mengen en quantitats petites o de forma esporàdica, exemple: sucre, cafè, té, cacau, mel, mantegues...

4 - Quant verdures i hortalisses, si has de triar, és millor que siguin bio les verdures de fulla i les que no es poden pelar. Que no altres, com patates, remolatxa, pastanaga, carbassa... que normalment es mengen sense la pell. Que precisament és on resideixen les restes de pesticides, insecticides... Tot i que les ecològiques tenen més gust. És la típica frase: És que els tomàquets d'ara no saben com els d'abans, ja que els ecològics si.

5 - Pel que fa a les fruites és millor que siguin bio aquelles que no mengem amb pell en canvi no és tan necessari, aquelles que pelem com el plàtan, alvocat, castanya... Encara que cal dir que les bio són més gustoses i aromàtiques ja que estan recollides en el seu punt òptim de maduració. Això és important no només per al nostre paladar sinó per ensenyar als més petits a menjar fruita. Ja que fruites verdes, àcides, sense aroma o gust a molt poques persones els agraden.

6 - El peix ecològic encara que sembla mentida, existeix. Encara que és tan estrany trobar que t'aconsellem que compris salvatge o d'extracció en comptes de piscifactories que estan alimentats amb pinsos, els vacunen... Fixa't en les etiquetes de les peixateries.

7 - Quant als cosmètics ecològics, cal aclarir que no existeix una normativa reguladora igual per a tots, de manera que la qualitat pot variar molt d'una marca a una altra. Pel que recomano utilitzar abans una crema corporal o un maquillatge ecològic que no un xampú o suavitzant, ja que està estarà més temps en contacte amb el cos i per tant s'absorbiran més els seus components que no un sabó que tot just està en contacte amb la pell. És diferent la pasta de dents que encara que no està molt temps en la boca, però l'absorció de la paret de la boca és superior al de la pell per això es donen molts medicaments sublinguals.

8 - Fes rutes pels supermercats, ja que cada vegada més pots trobar productes eco a les grans superfícies sense tenir la necessitat d'anar a una herbodietètica que solen ser més cares ja que tenen menys marge de benefici. Exemple: Bonpreu, Aldi, Lidl, Caprabo, Hipercor, Carrefour són alguns exemples on pots trobar productes eco. Encara que a vegades en les herbodietètiques també pots trobar ofertes interessants si compres 2x1, caixes senceres... Compra per Internet o al mercat directament del proveïdor així t'estalvies intermediaris. Pots trobar molts agricultors que t'ofereixin les cistelles ecològiques de verdures que te les fan a mida.

9 - No et sentis culpable per no poder comprar tot eco, ja que per poc que sigui, encara que sigui només un producte, això que te'n portes!

10 - Si tot i així no pots comprar res ecològic, aquí tens uns consells, perquè et quedis més tranquil / a: et recomano que pelis les fruites o les rentis molt bé amb un fregall de coco, igual que les verdures. Compra carn de pagés o de ramaders de confiança, el peix petit salvatge, llet fresca si la prens, cereals com l'arròs, llegums... rentar molt bé abans de cuinar i eliminar l'aigua usada. Consumir productes de la zona i de temporada evitant al màxim conserves de tot tipus i menjars precuinats. Com menys additius tingui un aliment i menys manipulat estigui millor. Opta per les opcions casolanes fetes a casa.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.