Alga amb molt poc contingut de sodi, però rica en iode i calci. El seu gust, no és molt intens, podria ser la tercera alga amb la que t'inicies.
PROPIETATS:
• S'usa com a remei tradicional per tractar els òrgans reproductors femenins.
• Rica en iode 300 mg
• Rica en calci 1170 mg
• Juntament amb la Hiziki és de les que menys sodi porta 230 mg
QUANTITATS:
• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.
• 15g alga = Calci got de llet.
• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.
UTILITZACIÓ:
• 10 minuts de remull, escórrer i tallar.
• Es pot menjar en cru o cuinar. Encara que és més gustosa cuinada.
SUGGERIMENTS:
• Saltejats, plats amb cereals o pasta, amanida, cuinats amb proteïna, afegir a farcits (tractes, rotllots, canelons...) cremes, sopes, brous.
• El brou de remull l'alga es pot aprofitar per a altres plats ja que és de sabor agradable i lleuger.
• Es pot macerar juntament amb vinagres com el d'arròs, balsàmic, suc de taronja o llimona, concentrat poma, herbes aromàtiques, oli, all...)
• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.
• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.
• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.
ALTRA INFORMACIÓ:
• Textura més tova i de sabor més dolç que la Hiziki.
• Color marró pel seu pigment de fucoxantina.
• Aspecte: tires finíssimes de color negre marró.
• Origen marí.
BIBLIOGRAFIA:
Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com
Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.
Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.
US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.