Apte per hipertensos moderats!
Alga amb molt poc contingut de sodi, però rica en iode i calci. El seu gust, no és molt intens, podria ser la tercera alga amb la que t'inicies.
PROPIETATS:

• S'usa com a remei tradicional per tractar els òrgans reproductors femenins.

• Rica en iode 300 mg

• Rica en calci 1170 mg

• Juntament amb la Hiziki és de les que menys sodi porta 230 mg

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• 10 minuts de remull, escórrer i tallar.

• Es pot menjar en cru o cuinar. Encara que és més gustosa cuinada.

SUGGERIMENTS:

• Saltejats, plats amb cereals o pasta, amanida, cuinats amb proteïna, afegir a farcits (tractes, rotllots, canelons...) cremes, sopes, brous.

• El brou de remull l'alga es pot aprofitar per a altres plats ja que és de sabor agradable i lleuger.

• Es pot macerar juntament amb vinagres com el d'arròs, balsàmic, suc de taronja o llimona, concentrat poma, herbes aromàtiques, oli, all...)

 

• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.

• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.

• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.

ALTRA INFORMACIÓ:

• Textura més tova i de sabor més dolç que la Hiziki.

• Color marró pel seu pigment de fucoxantina.

• Aspecte: tires finíssimes de color negre marró.

• Origen marí.

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.