De gust neutre, ideal per fer gelatines!
Alga de gust neutre, saciant ideal per fer gelatines. Molt rica en sodi.
VARIETATS:

• En pols blanca

• En tires transparents

• No és una alga, sinó un producte derivat.

PROPIETATS:

• És la que més sodi porta (800 mg/100g) a més de carbohidrats.

• Calci (400 mg/100g).

• És l'alga amb més fibra soluble.

• Regula evacuacions intestinals.

• Elimina acidesa estomacal.

• Arrossega residus tòxics.

• Elimina la calor interna (calma la gana, és saciant).

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

• Si es fa servir per fer postres de gelatina o melmelades les proporcions varien depenent de la textura que es vulgui aconseguir. Ex. 1 l de suc de fruites + 1 cullerada de postres en pols, la textura serà de melmelada, però si afegim una sopera plena ens quedarà com un bloc de gelatina un cop fred.

• Recordar que les quantitats varien si la feu servir en pols o en tires ja que hi ha més quantitat en una cullerada de pols que una cullerada de tires.

• La quantitat depèn de molts factors ex. Si el líquid és líquid ex. Suc o espès com una nata o àcid o alcalí... i sobretot si volem una textura tipus natilla o tipus llaminadura.

•Tiretes per 500 ml de líquid:

• 0,8 g consistència molt tova

• 1,6 g consistència ferma

• 7g consistència molt dura

• 2g per quallar suc de fruites amb un 30% de sucre textura semitova

• 5g per quallar suc de fruites amb un 30% de sucre textura semidura

• Flocs en pols 2 cullerades soperes 600 ml de líquid:

UTILITZACIÓ:

• Remull 10 minuts de remull (però no és imprescindible). Només si es vol consumir en cru. Utilitza la varietat en tires. Ideal si és filtrada o embotellada i després remullar. Posar aigua fins que cobreixi l'alga. Escórrer i tallar i consumir.

• Cocció: Agar agar es dissol en líquid calent i no ha de retirar del foc fins que s'hagi dissolt bé entre 7 a 10 min. No deixar de remenar ni tapar, a espessir pot esquitxar i bombollejar. Deixar refredar del tot fins que qualli.

• Comprovació de soca-rel (textura o gruix): Un cop diluït l'agar separar una cullerada del líquid amb agar dissolt i posar en un plat fred i esperar que es refredi, per comprovar el sòlid que ens quedarà i si hem d'afegir més agar o no.

SUGGERIMENTS:

• Amanides, gelatines dolces o salades, melmelades, flams, mousses...

• Aliments que no quallen: receptes amb ou, coco ratllat, kiwi, aliments àcids, aliments problemàtics com el vi,  té i llimona. 

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.