Alga d'aigua dolça
Alga molt rica en minerals, oligoelements, fibra i proteïnes. Cal remullar-la tota la nit.
PROPIETATS:

• És rica en minerals i oligoelements (calci, magnesi, fòsfor, ferro, silici, iode, manganès, zinc...)

•Calci (1160 mg/100g)

•Sodi: 3460 mg/100g Per augmentar la tensió en persones que la tenen baixa.

•Ferro: 30,59 mg/100g

•Alta en Mg 1010 mg/100g. Inhibeix la formació de pedres d'oxalat càlcic en el ronyó, millora la resposta insulínica, combatre malaltia de la retina i l'arteriosclerosi. Per combatre l'estrès. Rampes musculars. Fatiga...

•Potassi 1250 mg/100g

•Baix contingut en iode 490 hug/100g activa el metabolisme de manera que és ideal per al control de pes. Preventiu d'hipotiroïdisme.

• És rica en vitamines (B9, B12, E, betacarotè ...) Vitamines antioxidants C i E (1,68 mg/100g)

• Proteïna: 11,26 g/100g. Conté tots els aminoàcids essencials i destaca el contingut en L-cisteïna aminoàcid mucolític, antioxidant, protector hepàtic, eliminador de metalls pesants.

Depuratiu: Alt en Ac. Algínic i alginats aquests actuen com depuradors intestinals, amalgamant les toxines i eliminant-les. També és un enfortidor intestinal ideal per a malalties intestinals com la colitis.

Evita problemes cardiovasculars gràcies a les seves propietats anticoagulants i antitrombòtiques.

• En dietes revitalitzants o reconstituents, per la seva generosa composició en minerals i oligoelements com el calci, el magnesi, el ferro, el manganès...

Fibra: 47,5 g. La seva fibra respecta la flora microbiana, no agredeix, suavitza i desinflama la mucosa intestinal i per això es recomana tant en casos de restrenyiment com de diarrees cròniques. Saciant, els seus mucílags proporció una acció antiàcida estomacal i antigastritis. Evita l'absorció del colesterol a l'intestí.

• Es recomana per prevenir el goll, en dietes depuratives, en persones que estan sotmeses o han passat per tractaments de quimioteràpia, radiacions..., en persones amb colesterol, obesitat, trastorns hepàtics, problemes gastrointestinals (acidesa, colitis...) , infeccions, reumatismes, osteoporosi, fatiga, caiguda del cabell, ungles fràgils, problemes de pell. És recomanable en totes les edats.

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• En cru: Remullar l'alga en aigua de baixa mineralització durant tota la nit. Unes hores abans de menjar, colar i ruixar amb abundant suc de llimona i deixar reposar fins l'hora de dinar. D'aquesta manera resulta ideal per barrejar amb les amanides. Si ens hem oblidat de posar-la en remull, podem escaldar i després es deixa reposar tapada de 30 'a 2 hores, es cola, es passa per aigua freda i s'amaneix.

• Cuinada: La cocció del cochayuyo és d'uns 15 - 30 minuts (depèn de si ens agrada una textura més cruixent o més tova).

• Si el temps de cocció dels altres ingredients del plat és d'uns 30 'podem posar a coure l'alga a la vegada. Si els altres ingredients triguen més a coure podem posar-la a mitja cocció i si triguen menys podem coure prèviament l'alga durant uns minuts podent després aprofitar l'aigua de la cocció. Si ho afegim a saltats de verdures... que no portin aigua serà necessària alguna de les preparacions prèvies indicades (bullit, escaldat o remullat).

SUGGERIMENTS:

• Es pot usar igual com faries servir un bolet saltada, en plats de pasta, cremes, purés, estofats, guisats...

ALTRA INFORMACIÓ:

• Color marró pel seu pigment de fucoxantina.

• Aspecte: rodones de color marró clar o una peça gran marró clar. En ambdós casos l'interior és buit amb diferents cel·les en forma de fils.

 

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.