Alga de fer sushi!
Alga amb més proteïnes i més provitamina A. És molt coneguda per ser ingredient principal del famós sushi. 
VARIETATS:

• Sushi-nori: Nori ja torrada.

• Kizami-nori: Nori torrada i tallada a tires.

• Ao-nori: Flocs verds de nori, amb sabor semblant al julivert sec.

• Fu-nori: full porpra de nori és molt tova i delicada pel que s'ha de remullar diversos minuts i usar en cru.

• Enciam de mar: no requereix molta cocció.

PROPIETATS:

• Facilita digestió.

• Disminueix colesterol arterial pels seus àcids grassos i l'aminoàcid taurina.

• Eliminació de dipòsits grassos.

• És la que té més provitamina A.

• Enforteix les mucoses.

• Alga comú amb més proteïnes.

• Iode: 16-43 hug / g

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat o 1 làmina

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• 5 a 10 segons de torrat per la seva part gruixuda, prop de la flama sense cremar (a uns 5 cm), mantenir horitzontal i anar movent fins a obtenir un color verd clar brillant. Si es té vitroceràmica a casa també la venen torrada.

• Per preparar un puré o pasta 5 a 8 minuts de cocció

• Es pot torrar al forn 3 minuts en sec.

• 20 minuts de remull per a amanides.

• 20 minuts per a plats bullits.

SUGGERIMENTS:

• Es recomana començar per una classe provar en diferents plats i quan ja estiguem familiaritzats introduïm les altres, però també de forma progressiva.

• En general totes les algues es poden usar en qualsevol tipus de plat, però hi ha per la seva consistència que són més idònies per a algunes preparacions.

• Sushi, que són rotllos d'arròs juntament amb altres ingredients.

• Condiment de taula (triturar fins a obtenir uns flocs), sopes, cremes, purés, arrebossar peix...

• Tallant tires o altres formes per fer paquetets de verdures o altres ingredients.

• Coure fins desfer per barrejar-lo amb patés casolans.

• Com ingredient d'una vinagreta.

• Exemples: croquetes, truita, hamburgueses, sushi, cuscús, arròs...

• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.

• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.

• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.

ALTRA INFORMACIÓ:

• Color vermell pel seu pigment ficoeritrina.

• Preus molt variats, però estan en relació amb la qualitat.

• Origen marí.

 

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.

 


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.