Dulse en format pols
És l'alga més rica en ferro i amb moltes proteïnes. De gust molt intens, utilitzar-la com aliment medicina o bé que sigui de les últimes a introduir.
PROPIETATS:

• És l'alga més rica en ferro pel que és interessant per enfortir la sang i evitar les anèmies ferropèniques.

• Alt contingut en potassi, magnesi, iode i fòsfor.

• Segona alga (de les comunes) amb major aportació proteica després de la nori.

• Iode: 44-72 hug / g.

• Rica en vitamina A

• Sudoració processos febrils.

• Elimina paràsits i sanejament flora intestinal.

• Propietats iguals que el medicament fluimicil.

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• S'han de netejar abans d'usar, ja que poden contenir alguna petita petxina.

• 1 a 2 minuts de remull, escórrer i tallar. Es pot menjar en cru o cuinar.

• Evitar un remull prolongat ja que és una alga que es desfà.

• 2 minuts si són escaldats, vapor o cocció breu.

SUGGERIMENTS:

• En general totes les algues es poden usar en qualsevol tipus de plat, però hi ha per la seva consistència que són més idònies per a algunes preparacions.

• Es recomana començar per una classe provar en diferents plats i quan ja estiguem familiaritzats introduïm les altres, però també de forma progressiva.

• Amanides crues, verdura al vapor o cuita, sopes, plats de pasta, cereals, llegums, fregides. Millor no fer servir en plats molt cuinats ja que es desfà. Si no ens importa l'aspecte del plat ex.: puré es pot usar en qualsevol dels descrits.

• Accepta multitud de maceracions (vinagre d'arròs, umebohi, balsàmic, salsa de soja, espècies, herbes fresques aromàtiques, concentrat de poma, ratlladura de cítrics, oli d'oliva, olis aromatitzats...

• Condiment de taula (assecada, polvoritzada i barrejada amb altres ingredients com llavors, espècies, fruits secs, ratllades...

• Exemples: incorporar en croquetes, hamburgueses, mandonguilles, cremes, amanides, creps, truites...

• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.

• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.

• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.

ALTRA INFORMACIÓ:

• Color vermell púrpura, pel seu pigment ficoeritrina

• Textura suau.

• Sabor lleuger picant únic.

• Origen marí.

 

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.