És l'alga més rica en ferro i amb moltes proteïnes. De gust molt intens, utilitzar-la com aliment medicina o bé que sigui de les últimes a introduir.
PROPIETATS:
• És l'alga més rica en ferro pel que és interessant per enfortir la sang i evitar les anèmies ferropèniques.
• Alt contingut en potassi, magnesi, iode i fòsfor.
• Segona alga (de les comunes) amb major aportació proteica després de la nori.
• Iode: 44-72 hug / g.
• Rica en vitamina A
• Sudoració processos febrils.
• Elimina paràsits i sanejament flora intestinal.
• Propietats iguals que el medicament fluimicil.
QUANTITATS:
• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.
• 15g alga = Calci got de llet.
• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.
UTILITZACIÓ:
• S'han de netejar abans d'usar, ja que poden contenir alguna petita petxina.
• 1 a 2 minuts de remull, escórrer i tallar. Es pot menjar en cru o cuinar.
• Evitar un remull prolongat ja que és una alga que es desfà.
• 2 minuts si són escaldats, vapor o cocció breu.
SUGGERIMENTS:
• En general totes les algues es poden usar en qualsevol tipus de plat, però hi ha per la seva consistència que són més idònies per a algunes preparacions.
• Es recomana començar per una classe provar en diferents plats i quan ja estiguem familiaritzats introduïm les altres, però també de forma progressiva.
• Amanides crues, verdura al vapor o cuita, sopes, plats de pasta, cereals, llegums, fregides. Millor no fer servir en plats molt cuinats ja que es desfà. Si no ens importa l'aspecte del plat ex.: puré es pot usar en qualsevol dels descrits.
• Accepta multitud de maceracions (vinagre d'arròs, umebohi, balsàmic, salsa de soja, espècies, herbes fresques aromàtiques, concentrat de poma, ratlladura de cítrics, oli d'oliva, olis aromatitzats...
• Condiment de taula (assecada, polvoritzada i barrejada amb altres ingredients com llavors, espècies, fruits secs, ratllades...
• Exemples: incorporar en croquetes, hamburgueses, mandonguilles, cremes, amanides, creps, truites...
• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.
• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.
• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.
ALTRA INFORMACIÓ:
• Color vermell púrpura, pel seu pigment ficoeritrina
• Textura suau.
• Sabor lleuger picant únic.
• Origen marí.
BIBLIOGRAFIA:
Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com
Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.
Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.
US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.