La més complicada de cuinar.
Alga amb més calci i fibra. Més lenta de remullar i coure.
PROPIETATS:

• És la que més fibra i calci té (1400 mg/100g)

• Rica en vitamines antioxidants C i E

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• Remull (20 a 30 minuts de remull) Rentar ràpidament aigua freda (Ideal si és filtrada o embotellada) i després remullar. Posar aigua fins que cobreixi l'alga. L'aigua del remull es pot aprofitar per cuinar, sinó és molt salada. Evitar el consum d'aquesta en cas de nens o persones amb la tensió alta o amb dietes baixes en sal. També cal vigilar el seu consum les persones amb problemes de tiroides (consultar a l'endocrí i al dietista).

• Escórrer i tallar.

• Cocció: mínim 30 minuts.

• És l'única alga de la qual no s'ha d'aprofitar l'aigua, ja que conté substàncies indesitjables.

SUGGERIMENTS:

• Saltejats, plats amb cereals o pasta, amanida, cuinats amb proteïna...

• En general totes les algues es poden usar en qualsevol tipus de plat, però hi ha per la seva consistència que són més idònies per a algunes preparacions.

• Es recomana començar per una classe provar en diferents plats i quan ja estiguem familiaritzats introduïm les altres, però també de forma progressiva.

• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.

• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.

• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.

• Augmenta considerablement de mida quan es posen en remull, per la qual cosa cal tenir-ho en compte a l'hora d'agafar proporcions.

ALTRA INFORMACIÓ:

• Color marró pel seu pigment de fucoxantina.

• Aspecte: tires finíssimes de color negre marró.

• Origen marí.

 

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.