Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 
Després de llegir-lo, estaràs més conscienciat dels beneficis de consumir aliments bio. I et recomanem que per poc que puguis, el teu cos t'ho agrairà.
  1. Tenen més nutrients encara que no molta diferència.
  2. Bon aspecte amb mides i formes diferents, però de vegades poden tenir alguna taca, algun foradet o fins i tot algun insecte; bon senyal de la naturalitat de l'aliment, però això, no influència en el seu contingut nutricional. Els altres són tant idèntics que semblen de plàstic.
  3. Es conserven més temps per tenir menys contingut d'aigua.
  4. Es conreen segons temporada i zona i no segons la demanda del consumidor i eficiència productiva. El respecte pels temps de maduració fa que els bio siguin més saborosos i aromàtics.
  5. Ús d'abonament natural; fems o restes orgàniques en comptes d'abonament químic.
  6. Per al control de plagues no se'ls hi tira ni herbicides ni pesticides, fan ús de la biodiversitat de cultius, confien en la cadena alimentària; que uns animals s'alimenten d'altres i si ha de fer tirar algun producte, només els permesos, que solen ser fitosanitaris.
  7. El cultiu i la recol·lecció és de forma tradicional o amb l'ús de nova tecnologia. L'ecologia no vol dir ser rudimentari.
  8. Horts o camps amb biodiversitat de conreus, respecte als monoconreus i homogeneïtzació dels aliments dels convencionals.
  9. No manipulats transgènicament. Encara que no tots els convencionals ho estàn. 
  10. Possible contaminació aèria a través de la pol·linització de cultius transgènics o pesticides. Però sempre hauran moltíssim menys que els convencionals pel que són molt més saludables.
  11. Més cars, a respectar la temporalitat i naturalitat de creixement no s'estenen tant com els aliments d'hivernacles intensius. Però val la pena pagar ja que compensa pels beneficis que ens aporta. Tant nutricionalment i de salut com organolèpticament.
  12. Més difícil de trobar. Els altres estan en qualsevol botiga de queviures. Si aquesta és la teva situació et recomanem que busquis algun agricultor de confiança que encara que no tingui el segell d'ecològic et garanteixi que fa les coses correctament.
  13. Animals intensius, son criats en l'interior de naus, al contrari dels eco, que són criats a l'aire lliure. I un cop a l'interior no estan estabulats amb poc espai, com passa a la ramaderia intensiva.
  14. Quant a la seva alimentació els animals eco, consumeixen un 80% d'aliments bio. La intensiva sol ser un consum de farines i pinso amb poc o nul.la aportació d'herba fresca.
  15. Respecte a la medicació, els animals eco, no se'ls permet l'ús d'antibiòtics, només medicaments fitoterapèutics o homeopàtics. Per evitar que els humans ens tornin resistents als antibiòtics. Pel que fa a les hormones de creixement, els controls demostren que alguns dels no bio estàn hormonats tot hi estar prohibit. Originant desconfiança al consumidor.
BIBLIOGRAFIA:

LLibre blanc PAE


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.