En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa neutra-calenta i coccions calentes/lleugeres com vapors llargs, saltejats lleugers, papillots, planxa...
Surt més econòmic, més fàcil de trobar, més madur, aromàtic i saborós, s'adapta a les necessitats d'escalfor o fred del nostre cos, segons l'estació en què ens trobem.
VERDURES I HORTALISES
All
Carxofa (més d'hivern que tardor)
Albergínia
Ceba
Col de Brussel · les
Coliflor
Carbassa (tardor, hivern)
Endívia
Espinac
Moniato
Nap
Pebrot
Porro
Remolatxa
Bolet
Pastanaga
FRUITES
Alvocat
Alquejenje Nabiu
Caquis
Carambola
Castanya
Coco
Aranyó
Gerd
Granada
Guayaba
Kiwano
Kiwi
Lima
Llimona
Mandarina
Mango
Mangostà
Poma (gala)
Maracujà
Codony
Taronja
Papaia
Pera (escrolina, conference)
Pinya
Plàtan
pomelo
Rambutan
Tamarillo
Raïm
PEIX SALVATGE
Cloïssa
Bonic
Escopinya
Bou de mar
Camarón
Carpa [riu]
Cigala
Cabra
Congre
Daurada [piscifactoria]
Halibut
Gamma rosada
Gamba gris
Sorell
Liba
Musclo
Mer
Nécora
Ostra
Palometa
Perca [riu]
Peix espasa
Pop
Moll
Salmó (piscifactoria)
Sardina
Tauró
Truita (piscifactoria)