En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa calenta i coccions calentes/llargues com guisats, bullits, forns, secs, desecats...
Surt més econòmic, més fàcil de trobar, més madur, aromàtic i saborós, s'adapta a les necessitats d'escalfor o fred del nostre cos, segons l'estació en què ens trobem.
VERDURES I HORTALISES
Bleda
Xicoira
All
Carxofa
Api
Pobresa
Cabdell
Borratja
Bròquil
Card
Ceba
Coliflor
Endívia
Escarola
Espàrrec de marge
Espinac
Fonoll
Enciam
Porro
Remolatxa
FRUITES
Granada
Lima
Llimona
Mandarina
Poma
Codony
Taronja
Pera
Pinya
Plàtan
Pomelo
Alvocat
Caquis
Carambola
Xirimoia
Coco
Maracujà
Kiwano
Kiwi
Kumquat
Litxis
Mango
Mangostà
Papaia
Pitahaya
Rambutan
Tamarillo
PEIX SALVATGE
Bacallà
Besuc
Halibut
Liba
Mer
Palometa
Tauró
Angula
Carpa
Perca
Llobarro (piscifactoria)
Salmó (piscifactoria)
Truita (piscifactoria)
Llagosta rosada
Camarón
Cigala
Escopinya
Vieira
Ostra
Musclo
Pop