Mètode del plat de Harvard a l'española per aprendre a menjar més sa.
El mètode el plat va ser dissenyat per la Universitat de Harvard, però els organismes científics i col.legis de dietistes-nutricionistes espanyols, han modificat un xic les recomanacions per adaptar-los a la nostra zona, com canviar el tipus d’oli a utilitzar. És un mètode molt senzill que funciona, perquè no s’ha de pesar res, només seguir unes proporcions i modificar el tamany del plat en funció l’edat de la persona.
Si et fixes en la imatge consta de:
- ½ plat de verdura
- ¼ de plat d’hidrats de carboni integrals
- ¼ de plat de proteïna, alternant animal i vegetal
- De postre fruita i per beure aigua.
- Hi ha un excepció el dia que mengis llegums com és un aliment ½ proteïna ½ hidrat llavors la proporció queda modificada a ½ plat verdura i ½ plat llegums.
Si menges cada dia utilitzant aquest mètode, veuràs millora en la teva salut i qualitat de vida ja que aportaràs al cos tots els nutrients que el cos necessita per fer les seves funcions vitals. Ara bé, cal que sàpigues què: aquesta és la base per després personalitzar-lo en el cas de estar vivint moments vitals de la vida com: creixement, embaràs, lactància, menopausa, vellesa, vegetarians, esportistes, malalties o símptomes. Llavors cal potenciar cert aliments en concret o augmentar o reduir la quantitat d’aquestes proporcions. Si és el teu cas, vull que sàpigues que estic a la teva disposició per si em necessites al 609 56 66 36.