Quin és el millor mètode per introduir els aliments als nadons? Aquesta és una pregunta, que molts pares es qüestionen quan s’aproximen els 5 mesos d’edat del seu fill. Llavors comencen a mirar per internet i parlar amb altres pares o professionals de la salut i acaben saturats de tanta informació i opinions diferents. Amb aquest post, la meva intenció és informar i tranquil.litzar a tots els pares que es troben en aquest moment vital de la vida del seu fill.

 

Actualment, existeixen tres mètodes per fer la introducció alimentària (Beikost) a un nadó:

  • El clàssic de potitos que sol introduir els sòlids cap als 8-12 mesos.
  • El Baby Lead Weanning que està de moda i que els introdueix als 6 mesos.
  • El mixta que inicia amb potitos, però no el fa durar gaire i als 7-8 mesos introdueix els sòlids.

 

Tots tenen pros i contres, per tant, no hi ha un de millor o pitjor. Si és corregeix els contres de cada mètode, podreu estar tranquils que heu triat bé i ho fareu de la millor manera possible, dintre de les vostres situacions i necessitats familiars, econòmiques, professionals, socials... No sereu pitjors o millors pares per triar un mètode un altre. El que us diferencia és com l’apliqueu, ja que no és el mateix:

  • Oferir aliments naturals i casolans que processats. 
  • Que el nadó mengi sol o en família.
  • Que es cuini al moment o congelat i reescalfat.
  • Que respecteu els seus ritmes de sacietat o obligueu a menjar. 
  • Que estigueu polulant al voltant de nadó nerviosos mentre menja o simplement acompanyar-lo amb la calma.

 

Aquests són només uns exemples, de com es pot marcar la diferència entre uns pares i uns altres. L’important, no és tant el mètode que es tria, sinó com s’aplica i si està personalitzat al nadó. Et recomano que no et deixis influenciar per modes passades o actuals o per comentaris d’amics, familiars o altres pares, per por a ser menys, al què diran, a no defraudar o inclús a la mandra de triar-ne un. Ja que són els pares i els fills els que estaran en la lluita diària d’ensenyar i aprendre a menjar sa, equilibrat, familiar, segur, suficient, de temporada... que no és una tasca gens fàcil i que tant pot ser molt estressant com divertida i gratificant. 

Molts pares em solen preguntar: Quina és la millor dieta per x motiu? I jo sempre contesto el mateix. No hi ha una dieta única sinó que cada persona és un món i necessita la seva pròpia dieta. Doncs amb un nadó passa el mateix, necessita que la seva alimentació sigui personalitzada i amb això inclou el mètode. I que es trii un mètode no significa que sempre s’hagi de seguir el mateix, poder les seves necessitats canvien i necessiteu variar el mètode. El que teniu que tenir clar és que ha de ser personalitzat.

Ara que ja tens les coses una mica més clares, et recomano que t’informis dels pros i contres de cada mètode, per valorar quins s’adapten més al teu fill i a les necessitats del dia a dia familiar. Així tindràs tota la informació i podràs ser crítica a l’hora de triar i no et quedaràs amb l’opció que la societat t’imposa fer.

Si vols més consells, idees o receptes gratuïtes, em pots seguir a través de l’Instagram olgabrunner o a través de la la teva subscripció al meu blog a web www.olgabrunner.es on penjo post, novetats i receptes dels llibres que he escrit. I si necessites la meva ajuda com a dietista-nutricionista experta pots demanar hora en consulta presencial o on-line al 609566636


Subscriu-te! Informació útil i de qualitat!

Uneix-te i gaudeix GRATIS, d'articles sobre nutrició natural per la fertilitat, embaràs, lactancia, nadó, infantil, adolescent i esport. No et molestarem i t'encantarà.

captcha  

Back to top
Ens agradaria col.locar cookies en el seu dispositiu per poder millorar la seva experiencia en la nostra web.

 

foto pop up

Subscriu-te! informació útil i de qualitat.

Uneix-te i gaudeix GRATIS, articles amb consells nutricional molt útils sobre: fertilitat, embaràs, lactancia, nadó, infantil, adolescent i esport.
No et molestarem i t'encantarà!