Craquers terapèutics amb ingredients que ajuden a mantenir la salut articular.

 

INGREDIENTS:

10 g ortigues seques.
2 cuchraditas d'orenga.
1 culleradeta de aojo sec mòlt.
2 cuchradas de bolets secs.
2 cullerades de germen de blat.
1 cuchrada d'alga nori en flocs.
1 culleradetes de sal marina.
3 cullerades soperes de oli d'oliva extra verge.
1 carbassó Medino.
2 pastanagues mitjanes.
50g de llavors de gira-sol.
70g de llavors de sèsam negre.
70g de llavors de lli.
30g de llavors de xia.

PREPARACIÓ:

Posa en remull totes les llavors la nit anterior. Renta, pela i ratlla les verdures i posa-les a macerar al costat de les espècies, oli, germen de blat, sal, llevat i els bolets. Quan el temps de remull estigui llest, s'escorre l'aigua sobrantey tritura-ho tot junt. A continuació barreges la massa amb la resta dels ingredients i estens la massa resultant sobre un paper vegetal per a forn. Vigilar que tot tingui el mateix gruix. Amb l'ajuda d'un tallador de pizza o ganivet marca les porcions perquè després sigui més fàcil tallar-les i introdueix la safata al forn a una temperatura de 43- 50ºC amb l'opció de ventilador i ho deixes deshidratar unes 10 hores o fins que estigui llest ja que depèn una mica de cada forn. Gira la massa cada 2 hores.

ALTERNATIVES:

Els celíacs poden substituir el germen de blat i el llevat per llavors de carabassa. Si es vol, se li podria afegir una mica de parmesà.

Es poden canviar els ingredients per adaptar als gustos de cada persona, però llavors ja no tindrà les propietats articulars, però el procediment és el mateix.

Ex: 200 farina de blat sarraí, 300g llavors de lli, 200g de pipes de gira-sol, 125 ml oli, 125 ml salsa de soja o tamari i 1,5 kg de verdures a l'gust ratllades com pastanaga, porro, api, ceba.

ADVERTIMENTS:

La massa ha de tenir el mateix gruix en cas contrari no es deshidratará per igual afectant després o en la textura o en la conservació.

Es poden conservar 3 mesos dins tuppers amb paper de cuina i traient l'aire.

No apte per a celíacs o al·lèrgics als fruits secs.

Aquesta i altres receptes al costat d'una guia molt pràctica la pots trobar en el meu llibre Eat and run, fotografiat per Tamara López.


Subscriu-te! Informació útil i de qualitat!

Uneix-te i gaudeix GRATIS, d'articles sobre nutrició natural per la fertilitat, embaràs, lactancia, nadó, infantil, adolescent i esport. No et molestarem i t'encantarà.

captcha  

Back to top
Ens agradaria col.locar cookies en el seu dispositiu per poder millorar la seva experiencia en la nostra web.

 

foto pop up

Subscriu-te! informació útil i de qualitat.

Uneix-te i gaudeix GRATIS, articles amb consells nutricional molt útils sobre: fertilitat, embaràs, lactancia, nadó, infantil, adolescent i esport.
No et molestarem i t'encantarà!