Article de conscienciació, per empresaris, que vetllen per la salut dels seus treballadors, per aconseguir una millora en: el rendiment de treball, ambient laboral, reducció de les baixes laborals...
 
EL PERQUÈ CUIDAR ELS TREBALLADORS A TRAVÉS L’ALIMENTACIÓ I LA FORMACIÓ?

A l'igual que es fan cursos en matèria de prevenció de riscos laborals, es pot fer formació, per evitar possibles baixes laborals, lligades als horaris nocturns, rotatius, amb jeg lag, menjars de carmanyola,  inhalació de tòxics, moltes hores extres, cansament físic, sedentarisme i moments d’emergència o molt d’estrès en relació a una mala alimentació. Amb una dieta equilibrada adaptada a la feina y horaris es podem evitar molts problemes i baixes laborals per: d'obesitat, depressió, ansietat, falta de memòria i atenció, poc rendiment físic, mala salut emocional per patir obesitat... 

Així doncs si ets una empresa que es preocupa pels seus treballadors i la seva salut amb un estudi nutricional i una bona formació pot evitar moltes baixes i augmentar la seva productivitat.

Alguns exemples de col.lectius de treballadors i els seus riscos:

Treballadors administratius: es passen moltes hores asseguts fomentant el sobrepès i l'obesitat. Aquestes estan lligades amb l’ansietat, estrès o depressió. Malalties que poden degenerar en una baixa laboral, baix rendiment en el treball, mobbing  o mala maror entre companys. Oferir als treballadors una formació alimentària equilibrada i sana per mantenir el pes i alhora que sigui desestressant i potenciï l’atenció i la memòria pot millorar les seves vides, la relació amb els companys i el rendiment mental i de treball, reduint possibles baixes laborals.

Treballador molt actius físicament: com un manobre, treballadors d’un escorxador, mosso de magatzem, operaris de fàbrica, agricultors… degut al seu desgast físic i lligat una mala alimentació pot fomentar la desnutrició tant per baix pes com sobrepès, tendinitis, rampes i contractures musculars, deshidratacions, desmais… que poden ser motiu d’un accident de treball, baixa laboral o baix rendiment en el treball. Formar els treballadors en matèria alimentaria pot servir per evitar mals majors.

Treballadors del cos d’emergències: mossos d’esquadra, bombers, transportistes sanitaris, agents de seguretat… Són treballs que requereixen una gran lucidesa mental a més d’una actuació física i ràpida en situacions d’emergència. Aquest col.lectiu hauria de tindre un control del pes i força muscular més que cap altre treballador ja que es necessita un cos físic saludable que l’acompanyi en els moments de màxima alerta i un cos mental i emocional centrat, lúcid… que l’acompanyi en el moment de prendre grans decisions. Ja que sol haver altres vides en joc a part de la seva. Així que pel bé del treballador i la ciutadania una formació alimentaria específica, equilibrada i sana garanteix que el cos físic del treballador sempre tingui reserves energètiques per fer front a qualsevol emergència, un augment de la resistència física. I un cos mental i emocional equilibrat i centrat.

Treballadors d’alt risc: com els operaris d’empreses que estan en contacte amb agents cancerígens com el plom, la benzina, petroli, dones de la neteja… aquests treballadors és molt important que les seves analítiques sortin el més netes possibles d’agents químics i cancerígens ja que els hi va la salut i la feina. I cares a l’empresari  una possible baixa per malaltia lligada al treball. Una forma de beneficiar a tots és la formació al treballador en matèria d’alimentació sana, equilibrada i depurativa.

Treballadors amb torns rotatius o nocturns o amb jeg lag: Seria el cas d'operaris de fàbriques, hostesses o pilots d’avió, infermeres o metges, treballadors de benzineres o cambrers de discoteques, mossos d’esquadra, bombers, …

Hi ha estudis que afirmen que aquest tipus de treballadors se'ls sol reduir la vida a 10 anys degut Són treballadors més sensibles a patir certes malalties lligades a un descontrol en la seva alimentació i hàbits saludables. La formació alimentària és clau en aquests llocs de treball. Una alimentació equilibrada, sana i antiageing allargarà la seva vida i evitarà possibles baixes laborals lligades a una desnutrició tant en el sobrepès com per baix pes. Dues malalties que deriven en altres símptomes i malalties cròniques.

Per més informació i preus: Diet-Work.

Exemple d'empresa col.laboradora: Empreses col.laboradores


Subscriu-te! Informació útil i de qualitat!

Uneix-te i gaudeix GRATIS, d'articles sobre nutrició natural per la fertilitat, embaràs, lactancia, nadó, infantil, adolescent i esport. No et molestarem i t'encantarà.

captcha  

Back to top
Ens agradaria col.locar cookies en el seu dispositiu per poder millorar la seva experiencia en la nostra web.